Samen op een hekje, Anemoon en ik

Korte impressie van een H.Hart feest op kostschool Sacré Coeur in Vaals

anemoon en ik

Mijn vriendinnetje Anemoon en ik zitten samen op een hekje in de enorme tuin die rondom het internaatcomplex gesitueerd is.

Samen op een hekje. Twee meisjes van een jaar of 14. Een van die meisjes ben ik (rechts). Het is feest  van het H. Hart vandaag op onze katholieke kostschool in het diepe zuiden van het land. De school heet Sacré Coeur. Begrijpelijk dat dit feest voor deze school een van de hoogtepunten van het jaar is.

Gelukkig, de processie hebben we weer gehad. Daarvoor heel lang in de kapel gezeten voor de ‘hoogmis’ met 3 heren. Natuurlijk onze bejaarde eigen pastoor van Laar, die altijd op een manier de trapjes bestijgt naar het altaar die er uit ziet alsof hij ieder moment over zijn eigen oude benen zal struikelen. Daarnaast nog 2 priesterheren die we niet kennen en voor deze speciale gelegenheid werden uitgenodigd om de nonnen en leerlingen in de kapel een gepast heilig begin van deze feestdag te bezorgen. De rest van deze vrije dag ligt voor ons en wij, Anemoon en Heldine, bespreken hoe deze dag nog wat kleur te geven.
Onze kleren voor vandaag zullen die kleur niet geven. Omdat het zo’n feestelijke dag is moesten wij onze witte blouse aantrekken boven onze grijze plooirok. Alle andere dagen dragen wij een blauwachtig turquoise bloesje met een saai  grijs vest eroverheen. Vanmorgen in de kapel droegen wij onze witte sluier, die alle andere dagen zwart van kleur is.
Wij spreken af die middag samen naar ‘het huisje’ bij de vijver te gaan. Eens kijken of wij één van de deuren of ramen kunnen forceren om daarbinnen een kijkje te nemen. Naar wij hebben horen zeggen staat het daar vol met oude meubels, heiligenbeelden en andere spannende zaken. Dik onder het stof. Natuurlijk moet dat alles heel behoedzaam aangepakt worden. Zorgen dat niemand je ziet, anders zwaait er wat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s