Het BLITZ-DUNLOP ventiel 7a. Films uit de tijd van het ‘BLITZ/DUNLOP ventiel’. 2002-2022. Met filmpjes over ons verblijf in Vareille. 2001-2012. Deel 2.

In dit blog, het tweede deel van het filmblog, begin ik met filmpjes die ik maakte toen wij ons huis in Frankrijk hadden. In Vareille in de Auvergne om precies te zijn. Dat huis hadden wij van 2001 t/m 2012.

Het eerste filmpje komt uit
2002:

In 2006 kreeg ik de diagnose borstkanker. Dat maakte dat wij in 2006 maar kort in Vareille waren en in dat jaar heb ik geen filmpjes daar gemaakt.
In 2007 waren wij weer wat langer in Vareille en over dat jaar een kleine compilatie.

2007

2008

In 2009 maakte ik een filmpje van een wandeling naar de beek beneden in de wei met Soleil en Luna en een filmpje over de wilde ezel van Peleix. Tevens een film die gemaakt is door een kampeergast van ons. Sfeervol en raak, de aspekten van onze omgeving bracht ze prachtig in beeld!

2009

2010

In dit jaar veel activiteiten en veel filmpjes over Vareille.

2011

En ook 2011 ging niet onopgemerkt aan ons voorbij in 2011.

2012

In 2012 verkochten wij ons huis in Vareille. Filmpjes heb ik in dat jaar niet gemaakt.
Drie keer kwamen wij nog terug. In 2013 huurden wij een paar dagen een caravan bij vrienden in St. Maurice près Pionsat. In 2014 huurden wij ‘ons’ huis in Vareille voor een maand en in 2017 huurden wij het huis nog eens voor een weekje. Daar is een filmpje van.

Het laatste jaar dat ik in de buurt van Vareille was was in 2019. Ik paste toen op het huis en de dieren van Nanny en Bert in Le Marchadier. Ik keek en reed toen ook weer een beetje in buurt rond en bezocht de brocante in Virlet waar ik dit muziekgroepje tegenkwam. Eerst een heel kort filmpje over hondje Pippa, die ook bij de oppasdieren hoorde.

Nog twee filmpjes wil ik laten zien op dit ‘Vareille’ blog.
No. 1 gaat over onweer, wind en hevige regen, waar we regelmatig mee geconfronteerd werden in Vareille. Héél vaak mooi weer, maar zo nu en dan kon het ongelofelijk spoken:

En als laatste een filmpje over de Tsakkavogel. Alle jaren dat wij in Vareille verbleven hoorden wij de Tsakkavogel… gezien hebben wij hem nooit.

Over onze jaren in Vareille heb ik op mijn website een paar blogs geschreven:


Hierna volgt deel 3 met nog enige andere onderwerpen waar ik in de loop der jaren filmpjes van heb gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s