Een weekend met mijn nichtjes en neefjes in Zeeland

1

Lang geleden, met een beetje rekenen kom ik op het jaar 1984….. had ik samen met mijn vriendin Marieke mijn nichtjes en neefjes uitgenodigd voor een weekendje Zeeland. Marieke en ik zijn niet meer samen, maar nog wel dikke vriendinnen.
Alle zes waren ze uitgenodigd, twee nichtjes, vijf neefjes. De leeftijd varieerde van 16 jaar tot een jaar of vier. Ze waren er allemaal!
Het waren de kinderen van mijn twee oudste broers en mijn oudere zus.
De ouders van Marieke hadden een huisje in Koudekerke in Zeeland en daar kwamen alle kinderen naartoe.
In mijn herinnering was het allemaal een hele gezellige boel. Er was toen nog geen sprake van smartphones of games, er ging wel een stapel stripboeken mee. Die tijd dus. Ook DVD’s om film te kijken waren nog niet aan de orde, dus iedereen had favoriete muziek meegenomen, want een cassette recorder was er wel.
Het was spelletjes doen, aan elkaar plukken en trekken, zoals gezegd… strips lezen en er werden natuurlijk lekkere kinderdingen gegeten. Kroketten, frites en appelmoes en ijs.
Wij gingen óók uitstapjes maken… dichtbij Koudekerke was Vlissingen, daar kon je met de veerboot over naar Breskens.
Dicht bij Koudekerke was het strand van Dishoek. Daar kon je vanuit Koudekerke naartoe lopen. Het was mooi weer, dus daar gingen we. Aangekomen op het strand, het was nog te koud om te zwemmen of te zonnen, werd gevoetbald, gesoftbald, gegraven en last but not least werden er vijf van het gezelschap ingegraven. De een werd een zeemeermin, de ander een skelet en zo nog een paar andere mooi creaties.

Moe en schor, maar zeer tevreden gingen iedereen na het weekend weer naar huis. En het was voor herhaling vatbaar zeiden we allemaal tegen elkaar. Dat kwam er niet van, de tijd gaat daarvoor veel te snel, maar óók aan één keer kan je de mooiste herinneringen vasthouden!

De namen van de nichtjes en neefjes, die ondertussen in hun dertiger en veertiger jaren zijn:
Marleen, Martijn, Bart, David, Steven, Annemarie en Willem.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na deze zeven kwamen er nog twee bij, van mijn jongste broer. Die waren in 1984 nog niet geboren. Hun namen:  Martine en Eelco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s