Over Heldine Dunlop

Ik ben Heldine Dunlop, maker van deze website. Ik zal u iets over mijzelf vertellen.

3-2

Ik werd geboren in 1947 en mijn geboorteplaats is Soerabaja in het verre Indië. Voor de Indonesiërs was het daar toen al Indonesië, voor de Nederlanders, zoals mijn vader was het nog Nederlands-Indië. Tijdens mijn baby- en kleuterjaren was het een chaos in het land. Daar heb ik natuurlijk niets van meegekregen. Mijn vader, moeder, twee broers en één zus, die alle drie voor mijn ouders naar Indië vertrokken in Nederland waren geboren en ik zijn toen ik nog net geen drie jaar was terug, in mijn geval voor de eerste keer naar Nederland gegaan. Héél lang had ik niet veel belangstelling voor mijn geboorteland of mijn familiegeschiedenis. Natuurlijk werd er thuis wel eens over Indië gepraat, waar mijn vader en zijn vader geboren waren, zoals er ook wel over de roots van mijn moeders ouders en voorouders werd gepraat.

Terug naar Indonesië

Maar in al die jaren was ik nooit teruggeweest in Indonesië. In 2014 kwam daar verandering in. Na zo’n 64 jaar kwam ik terug in mijn geboorteland. Samen met mijn reisgezelschap maakten we onder andere een rondreis over Java en natuurlijk bezochten we toen ook Soerabaja. En toen, ná die reis is mijn belangstelling voor mijn voorouders gaan groeien. Ik was al een tijdje met pensioen, ik werkte voor die tijd in diverse bibliotheken, hield van werken met internet, hield van schrijven en besloot toen die twee zaken te combineren. Heel veel materiaal heb ik al opgezocht en ik ben gaan schrijven. Dat proces van zoeken en schrijven gaat door, hoe lang? Dat weet ik niet, nog wel even denk ik.

Dank

Ik wil graag een paar mensen bedanken die mij helpen bij dit project. Francien, mijn lieve vriendin en partner, die mij stimuleert en meeleest. Mijn vriend archivaris Henk, die mij de weg wijst in archievenland en zo nu en dan voor mij onleesbare archiefteksten ‘vertaalt’. Ineke, die mij les heeft gegeven in het maken van deze website. Het is fijn werken met zulke mensen om je heen!


NB. Hierbij links naar een andere site van mij:

https://helladinafietsenbandleestvoor.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s